Dennis en Pietertje

11 januari 2017

Wauw. Dat is het eerste woord dat in mij opkomt na het zien van de uitzending van Puur Geluk op RTL 4. Eén van de items van het programma ging vanavond over Dennis en zijn zoontje Pieter. Wie het gemist heeft, kan het hier terugkijken (vanaf 24:30). Dennis woont in Lichtenvoorde en werkt bij sportcentrum Aerofitt in Hengelo.  Hij werd door het televisieprogramma verblijd met een enorme verrassing.

Het bijbehorende verhaal begint vier jaar geleden. Dennis is op dat moment heel ziek. Terwijl hij ziek is, wordt zijn zoon Pieter geboren. Pieter heeft het Syndroom van Down. Als Dennis en zijn vrouw uit elkaar gaan, ontstaat er een co-ouderschap waarbij Pieter vier dagen in de week bij zijn vader is. De sportleraar uit Lichtenvoorde is helemaal gek op zijn Pietertje. Ze vormen volgens Dennis’ zus Farry samen een twee-eenheid.

Nu heeft Dennis – inmiddels helemaal hersteld van zijn ziekte – een nieuw huis in Lichtenvoorde. Hij moet overhuizen. Dat wil hij gaan doen in het weekend dat Pieter niet bij hem is. Hulp krijgt hij van twee vrienden. Voor het vervoeren van de spullen hoopt hij nog een busje te regelen. Zijn vrienden, familie en collega’s zorgen er echter samen met RTL voor dat het verhuizen, verven en inrichten al achter de rug is voordat Dennis er erg in heeft.

Dit gebeurt terwijl Dennis op de sportschool in Hengelo aan het werk is. Die hangt zonder dat hij het weet voor de gelegenheid vol met camera’s en microfoons. De collega’s zijn volledig op de hoogte. Een glansrol is er voor Thomas die zelfs weet los te weken in welke kleuren Dennis zijn muren geschilderd wil hebben. Ook verhuizer Sem en schilder Udo komen sporten. Ze moeten vandaag allebei ‘heel toevallig’ in Lichtenvoorde aan het werk.

Nog altijd nietsvermoedend rijdt de sportleraar aan het eind van de dag samen met een vriend naar zijn nieuwe huis. Hij is van plan zijn nog lege nieuwe optrekje te laten zien. Dat loopt anders. ‘Wat is dit, joh!?’, reageert Dennis stomverbaasd als hij de volledig ingerichte woonkamer binnenstapt. ‘Dit is echt bizar. Wie heeft dit geregeld, joh?’ In de studio reageert hij even later: ‘Ik vind het meer dan geweldig. En Pietertje is helemaal blij.’

Wauw. Op de website van RTL staat dat Puur Geluk een ‘feelgoodprogramma’ is. Nou, dat is in dit geval zeer geslaagd. Getuige de reacties op de sociale media hebben in Hengelo en ongetwijfeld ook in Lichtenvoorde heel veel mensen gekeken. En stuk voor stuk kregen we een heel warm gevoel. Wat geweldig mooi gedaan, RTL! Wat geweldig mooi gedaan, Aerofitt! En Dennis, mocht je dit lezen, ik hoop dat je samen met Pietertje geniet van jullie prachtige huis!

2 reacties op “Dennis en Pietertje”

  1. Helma Jansen zegt:

    Geweldig mooi om te zien hoe Dennis, die ik van sportschool ken, op een geweldige manier wordt verast door puur geluk, in werking gezet door lieve zus , vrienden en collega’s . Helemaal TOP en dik verdiend, een speciale mooie band tuussen Dennis en Pieter, die nu heerlijk kunnen genieten van het thuis , dikke ?

  2. Sjoerd Rietberg zegt:

    Super programma ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Luuk Stam
Journalist en tekstschrijver

De Heurne 32
7255 CL Hengelo Gelderland

0613925370
luuk@luukstam.nl