PrinsZesverkiezing

29 oktober 2014

De keuze hebben uit vijf vrouwen, dat is toch een enorme luxe? In Hengelo kan het. Carnavalsvereniging De Peardeknuppels bestaat namelijk zes jaar. En dat wordt gevierd. Niet met een Prins. Maar met een PrinsZes. In plaats van vijf mannen zijn er daarom voor deze editie van het carnaval vijf vrouwen genomineerd. Anniek, Rowan, Krista, Linda of Inge wordt PrinsZes. En de Hengeloër mag stemmen. Maar in godsnaam, op wie? De mooiste? De gezelligste? De meest Hengelose? Of de meest fanatieke carnavaliste? Tijd voor een rondje langs de velden.

Anniek is kandidate nummer 1. Of ze mooi is? Absoluut! Haar blonde haren zouden je haast al doen stemmen. Als Anniek niet in Hengelo te vinden is, staat deze pitspoes langs een crossbaan waar broerlief Koen zijn zijspan door het zand stuurt. Maar er komt nog meer blonds aan. Dus die haarkleur valt af als stemcriterium. Of ze gezellig is? Geen twijfel over mogelijk. Een echte Hengelose? Nog minder twijfel. En een fanatieke carnavaliste? Dat moet nog blijken. Maar Anniek eet het liefst salades. Vast die van Jansen & Jansen. Dus ze zal er in ieder geval klaar voor zijn.

Kandidate nummer 2 is Rowan. Moeten we het lijstje nog langs? Mooi? Check. Gezellig? Check. Een echte Hengelose? Check. Fanatiek met carnaval? Ongetwijfeld. Het lijstje vragen op de website is alvast op z’n Rowans ingevuld. Zo is diepzeedammen haar hobby en is ze het meest in haar sas als ze een boom knuffelt. Verder eet ze graag kaviaar. Dan is het maar te hopen dat Vera in Zuid Afrika een mooi goudmijntje op de kop tikt. Oja, en Rowan beweert musea te bezoeken. Wil iedereen die ooit met Rowan in een museum is geweest, zich nu melden? Café De Zwaan telt niet.

En nummer 3! Krista. Die is ook mooi. En ook gezellig. Ze ademt Hengelo. En als carnavaliste is ze vast en zeker niet te onderschatten. Krista onderscheidt zich op minstens één punt van alle andere genomineerde dames. Ze is mama. ‘Power to the mama’s!’, luidt haar carnavalsspreuk dan ook. Net als Anniek is ook Krista geregeld op de crossbaan te vinden. Niet voor Robbie Williams. Wel voor de man met dezelfde initialen. Voor de muziek van Robbie Williams heeft ze wel een lichte voorkeur. Maar die voorkeur gaat tijdens het carnaval vast even de ijskast in.

Uit drie vrouwen kiezen, is al onmogelijk. Maar De Peardeknuppels maken het nog gekker. Er komen er nog twee! Kandidate nummer 4 heet Linda. Ook wel bekend als de vrouw die tot verbazing van velen geen Miss Oktoberfest werd. Want ook Linda is mooi. En gezellig. Vergroeid met Hengelo. En verzot van carnaval. Linda eet graag lekker makkelijk patat, houdt van vrienden, bier en gekkigheid. Hoe carnaval wil je het hebben? Hee, Peardeknuppels, nou is ’t toch wel genoeg geweest? Vier vrouwen. Ik ga voor Anniek. Of nee, Rowan. Doe toch maar Krista! Ik bedoel Linda!

Wat? Nog één? Kom maar door dan! Nummer 5: Inge! Ja, ook die is mooi. En Inge is zo gezellig dat ze doordeweeks naar Tilburg trekt om te feesten. Die pluspuntjes tellen dan weer als minpuntjes omdat ze daardoor minder in Hengelo is. Maar Inge is na heel wat Brabantse jaren natuurlijk carnavaliste in hart en nieren. Daarnaast is ze in het weekend boegbeeld van de Hengelose Gall & Gall en de infobalie van de Albert Heijn. En Inge eet het liefst boerenschnitzel. Omdat je daarin het boerenleven proeft. Als Inge PrinsZes wordt, kan het dus nog wel eens smikkelen worden.

Ik weet het niet hoor. Allemaal hebben ze wel wat. Nee, allemaal hebben ze heel veel! Die salade van Anniek spreekt me wel aan. Diepzeedammen heeft vast en zeker zijn charmes. Een mama als PrinsZes is natuurlijk super cool! Linda gaat na de missverkiezing toch niet nog een strijd verliezen? En Inge is bijna professional als het om carnaval vieren gaat. Er is maar één conclusie mogelijk: Het zijn vijf toppers. De kiezer mag van De Peardeknuppels echter maar één keer stemmen. De keuze hebben uit vijf vrouwen, dat is een enorme luxe. Maar vooral ook een luxeprobleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Luuk Stam
Journalist en tekstschrijver

De Heurne 32
7255 CL Hengelo Gelderland

0613925370
luuk@luukstam.nl