De hattrick-bal van Lex Immers

3 oktober 2012

Eén van de mooiste ongeschreven voetbalwetten die er bestaat is de volgende; na een hattrick krijg je als voetballer de bal mee naar huis. Het is een eer die doorgaans alleen ten deel valt aan echte goalgetters als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Doorgaans. Want sinds zaterdagavond heeft ook de woonkamer van Lex Immers een eigen hattrick-bal.

Na het laatste fluitsignaal van Feyenoord-NEC loopt Lexie met de bal in zijn handen het veld af. Ogenschijnlijk rustig. Van binnen glundert hij als een klein kind. Er is met 5-1 gewonnen. Maar bovenal kwamen de laatste drie doelpunten allemaal van hem. 47ste minuut: 3-0, Immers. 63ste minuut: 4-1, Immers. 85ste minuut: 5-1, Immers. Een loepzuivere hattrick. En dus mag de bal mee naar huis. Daar krijgt zelfs een stoere Hagenees het warm van.

Voor heel even is Lex Immers de Lionel Messi van de Kuip. Zonder enig cijfermatig onderzoek is het veilig om te stellen dat Messi de speler is met ’s werelds grootste aantal hattrick-ballen in huis. Hij scoort geregeld drie (of meer) goals per wedstrijd. Het is haast een vertrouwd beeld wanneer we de kleine Argentijn na een gewonnen Champions League-wedstrijd breed lachend met de bal in zijn handen het veld af zien wandelen.

Het aantal hattrick-ballen van Lex Immers staat op één. Nouja, misschien heeft kleine Lex er vroeger op een vergeten dinsdagavond op een Haags trapveldje een keer drie ingeschopt. En misschien weet men op een gepasseerd station in zijn carrière nog wel van die ene zondag toen Lexie drie keer het net wist te vinden. Maar die van zaterdagavond was zonder twijfel de mooiste. Lexie kon dit seizoen het net helemaal niet vinden. En ineens was hij daar. Feyenoord-NEC. 5-1. Drie keer Immers.

Een verlossing. Dat was het. En toch heeft Lex Immers een klein probleem. Hij heet geen Messi of Ronaldo. En de Messi van de Kuip, dat ben je maar één keer in je leven. Lex Immers moet zijn hattrick-bal een mooi plaatsje in de woonkamer geven. Zo kan hij af en toe nog eens terugdenken aan zijn heerlijk avondje. Want Lexie zal dit kunstje niet zo snel herhalen. En die herhaling is precies wat het publiek wel verwacht. Dat blijft toch één van de lelijkste ongeschreven voetbalwetten die er bestaat.

LS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Luuk Stam
Journalist en tekstschrijver

De Heurne 32
7255 CL Hengelo Gelderland

0613925370
luuk@luukstam.nl