Witte truitjes met zwarte streepjes

9 mei 2015

Ergens ter wereld moet een ontwerper van vrouwenkleding zijn geweest die zijn kop koffie op het bureau zette en sprak: we gaan voor wit met zwarte streepjes. Die beste man is geniaal.

Inmiddels zie je deze kleuren overal. In de kroeg. In de stad. Op school. Op het werk. En op de foto’s op de sociale media. Het wit met zwarte streepjes is bezig dit land te veroveren.

Truitjes zijn er al in overvloed. Jurkjes en rokjes beginnen te komen. En het is een kwestie van tijd voordat ook tassen, telefoonhoesjes en auto’s zich in wit met zwart gestreept gaan hullen.

Wit met zwarte streepjes, die combinatie is in staat om van vrijwel elke vrouw een topmodel te maken. Dat is een kwaliteit die normaal alleen een zonnebril in zich heeft. En misschien felrode lippenstift.

Net als de meeste geniale uitvindingen blinkt ook dit bedenksel uit in zijn eenvoud. Maar kom er maar eens op. Bedenk het maar eens in een modewereld waarin geregeld de meest ingewikkelde creaties de revue passeren.

Het is zoals de bakker ooit de soes bedacht. Gewoon deeg met slagroom. Niets meer. En niets minder. Maar wel heel erg lekker! En daar gaat het om. Doe gewoon normaal, dan doe je al gek genoeg.

Als je dit leest, dan ga je er vandaag minstens zeven zien, vrouwen in witte truitjes met zwarte streepjes. Dat is het effect dat optreedt als je gele auto’s gaat zoeken op de snelweg. Dan rijdt die er ineens vol mee.

Maar dit stopt niet. Deze hele zomer wordt wit met zwarte streepjes. En smaken verschillen. Natuurlijk. Maar hier is een mannelijke vreugdedans toch wel op zijn plaats. Witte truitjes met zwarte streepjes zijn universeel mooi.

En dat allemaal dankzij die man, daar op dat kantoor. Deze ontwerper van vrouwenkleding, die op dit lumineuze idee kwam terwijl hij zijn koffie dronk. Ongetwijfeld gewoon zwart. Met een klein streepje melk.

Één reactie op “Witte truitjes met zwarte streepjes”

  1. Anoniem zegt:

    Luuk, het is ook geniaal dat jij deze eenvoud zo bijzonder goed kunt verwoorden en op schrift kunt zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Luuk Stam
Journalist en tekstschrijver

De Heurne 32
7255 CL Hengelo Gelderland

0613925370
luuk@luukstam.nl