Oranje zonder Dirk Kuyt

3 oktober 2014

Goedemorgen jongens. Welkom bij deze dagbespreking. Zoals jullie wellicht via de media hebben vernomen, is dit onze eerste dag zonder Dirk Kuyt. Die wil zich vooral gaan richten op de werkzaamheden bij zijn club. Dat brengt voor ons de nodige veranderingen met zich mee. Allereerst is jullie misschien al opgevallen dat er geen broodjes zijn. Onze excuses daarvoor. Maar die haalde Dirk altijd ’s ochtends vroeg bij de bakker. En voor ons is het ook even omschakelen. De dag begint straks met een lichte training. We gaan met de fiets naar het trainingscomplex. Ja, dat is een heel eind fietsen. Maar Dirk reed altijd de bus. En Dirk is weg. Dus weet iemand een betere oplossing?

Als we aankomen op het trainingscomplex moeten we eerst het gras maaien. Ja, dat klinkt redelijk bizar. Maar normaalgesproken deed Dirk dat. En die heeft ons dus verlaten. Er zit niks anders op. Nadat we met z’n allen het gras hebben gemaaid, gaan we een positiespel doen. Daarbij gaan we ervan uit dat minstens de helft van de ballen in niemandsland terecht komt. Want normaal stond Dirk overal en nergens. Aan die gaten moeten we dus maar wennen. Na afloop van de training is het belangrijk dat iedereen zijn eigen hesje mee terug neemt naar het hotel. Om te wassen. Doe het maar in de wasbak ofzo. Met een sopje. Want met Dirk is ook de chef van het washok verdwenen.

Dan over het eten. We hebben geen kok meer. Want dat was Dirk. Daarom mogen jullie vanmiddag een uur het hotel uit om ergens wat te eten te scoren. Zorg wel dat het een beetje voedzaam is. Want we hebben vanavond een belangrijke wedstrijd. Ook naar het stadion gaan we op de fiets. Ja, dat is nog een stuk verder fietsen. Maar waar moeten we voor vanavond een nieuwe buschauffeur vandaan halen? Verder mogen jullie vanmiddag lekker rustig aan doen. Geniet van het feit dat jullie een keer een potje kaarten kunnen winnen. Normaal won Dirk altijd. En die is er niet meer. Maar zoals jullie al gemerkt hebben, is dat ook zo ongeveer het enige voordeel dat aan zijn vertrek kleeft.

De wedstrijd van vanavond. Die wordt lastig. We weten niets van de tegenstander. Dat zocht Dirk altijd uit. Maar we gaan uit van onze eigen kracht. Heel hard werken dus. We zoeken nog iemand die rechtsback, rechtsbuiten, linkshalf en in de spits wil staan. Niemand? Ja, dat lijkt inderdaad onmogelijk. Maar Dirk kon het ook. Die was overal. Zelfs nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. De uitbater van de business lounge in het stadion zoekt dan ook nog iemand die vanavond na afloop van de wedstrijd de bierglazen op wil halen. Dus is er iemand die dat van Dirk over wil nemen? Desnoods doen we het in ploegendienst? Allemaal een half uur? Niemand?

Wat wel noodzakelijk is, is dat we vanavond na de wedstrijd met z’n allen de kleedkamer schoonmaken. Ja, dat hebben jullie inderdaad voor het laatst gedaan toen jullie nog E-pupillen waren. Maar normaal deed Dirk dat. En we kunnen de boel moeilijk als een zwijnenstal achterlaten. Goed, dit was de bespreking voor vandaag. Zijn er nog vragen? Nee, we gaan niet elke week naar Katwijk om vis te halen. Die nam Dirk altijd mee. En die is weg. Dus ook de vis zullen we nu moeten gaan missen. Genoeg gepraat. Laten we er met z’n allen weer een mooie voetbaldag van maken! Dirk, pomp jij vast de ballen op? Dan kunnen we zo vertrekken. Dirk? Dirk?! Kom alsjeblieft terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Luuk Stam
Journalist en tekstschrijver

De Heurne 32
7255 CL Hengelo Gelderland

0613925370
luuk@luukstam.nl