Mario Balotelli

30 maart 2012

De Wikipedia van Mario Balotelli begint als volgt: Mario Barwuah Balotelli (Palermo, 12 augustus 1990) is een Italiaans betaald voetballer die in de aanval speelt. Geen woord aan gelogen. Ook het feit dat hij bij Manchester City speelt klopt. Net als het weetje over de dertig miljoen waarvoor de Engelse club hem van Inter overnam. En alle andere voetbalgerelateerde wetenswaardigheden over het Italiaanse kind van Ghanese ouders. De Wikipedia van Mario Balotelli vergeet echter één belangrijk ding te vermelden: Mario Balotelli is knettergek.

Als Mario Balotelli stratenmaker of glazenwasser wordt, leidt hij een leven zoals ieder ander. Maar de kleine Balotelli blijkt talent te hebben. Hij kan goed met een bal. Zo kan het gebeuren dat Mario Balotelli profvoetballer wordt. Niet ergens diep weggestopt bij een bescheiden clubje in de Italiaanse serie C. Nee. De inmiddels grote en sterke Balotelli schopt het tot de Engelse Premier League. Naast doelpunten scoort hij daar vooral veel geld en bekendheid. Het is juist de combinatie van die twee zaken die Mario Balotelli maken tot Mario Balotelli.

Aan degene die het een beetje teveel Mario Balotelli wordt, heeft Mario Balotelli zelf geen enkele boodschap. Hij blijft het nieuws domineren. Het AD noemt hem zelfs ‘een voorpaginamagneet’. Een greep uit de nieuwskoppen van de afgelopen weken:

‘Balotelli weigert capuchon af te doen in winkelcentrum.’

‘Balotelli krijgt een weeksalaris boete vanwege bezoek aan stripclub.’

‘Balotelli verstoort persconferentie.’

‘Balotelli traint apart na nieuwe botsing.’

‘Balotelli zet eigen badkamer in brand door afsteken vuurwerk.’

De voetballer Balotelli speelde dit seizoen voor Manchester City twintig wedstrijden in de Premier League. In elke wedstrijd die hij speelde, kwam hij tot scoren. Tien wedstrijden speelde hij niet. Waarschijnlijk omdat hij te druk was met het rondhangen in een winkelcentrum, het bezoeken van een stripclub, het verstoren van een persconferentie of het afsteken van vuurwerk in zijn eigen huis. Voor iedereen die zich afvraagt of het nog erger kan, is er een simpel antwoord: Ja, het kan nog veel erger. Zo is er een redelijke kans dat Mario Balotelli volgende week zijn eigen bangalijst in boekvorm publiceert. En daar wil je als meisje pas écht niet op staan.

LS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Luuk Stam
Journalist en tekstschrijver

De Heurne 32
7255 CL Hengelo Gelderland

0613925370
luuk@luukstam.nl